0

42-vjeçarja mbledh 50 mijë euro donacion për kancer, i shpenzon të gjitha në bixhoz.

Nicole Elkabbas duhej të bënte një operacion për heqjen e fshikëzës së tëmthit.

Dikush bëri një foto ndërsa kishte dhimbje në një shtrat spitali dhe ajo më vonë e përdori atë foto për të falsifikuar se kishte kancer në vezore dhe mblodhi më shumë se 50,000 euro donacione përmes fushatës GoFundMe.
Ajo u shpall fajtore të hënën për mashtrim dhe posedim të pasurisë së fituar në mënyrë të paligjshme, raporton The Sun.

Nicole, nëna 42-vjeçare e një djali 11-vjeçar nga Broadsters në Kent, nuk u diagnostikua kurrë me kancer dhe ajo përdori donacionet e mbledhura për të paguar borxhet e lojërave të fatit dhe për të financuar një jetë të shfrenuar.

Ajo nisi një fushatë në internet të quajtur ‘Askush nuk ka nevojë për ndihmën tonë të trajtimit’ në të cilën pretendonte të shkruante në emër të nënës së saj të kujdesshme.

Në rrëfimin emocional, “nëna” e përshkroi Nicole si një vajzë të bukur dhe një nënë të mrekullueshme, dhe një foto para operacionit të fshikëzës së tëmthit ishte bashkangjitur. Operacioni, i kryer në spitalin privat Spenver në Marget, u pagua nga sigurimi shëndetësor privat dhe nuk kishte asnjë lidhje me kancerin.

“Nuk kishte asnjë ind malinj në trupin e saj dhe të dy vezoret dukeshin normale,” tha George Cavelas, i cili kreu operacionin. Gjinekologu i saj konfirmoi se Nicole nuk ishte aty dhe se ajo kurrë nuk kishte pasur kancer të vezoreve.

Gjykatësi Mark Vicks tha në vendim se Nicole u dënua sipas provave shumë bindëse dhe se hapi tjetër është përcaktimi i kohëzgjatjes së dënimit me burg.

Përveç shlyerjes së borxheve të lojërave të fatit, Nicole pagoi për gjashtë udhëtime në Spanjë me para nga donacionet, por ajo pohoi se udhëtimet ishin në një klinikë speciale private ku operacioni për kancerin e vezores do të kushtonte 40.000 euro plus 6 herë 13.700 euro në muaj për ilaçet.

“Ajo nuk i përdori ato para për të trajtuar kancerin, sepse nuk kishte kancer. Elkabbas i përdori paratë për të luajtur bixhoz, për të shlyer borxhet dhe për të financuar mënyrën e saj të shtrenjtë”, tha prokurori Ben Irwin.

Asnjë dokumentacion për të vërtetuar pretendimet e saj në lidhje me trajtimin nuk u gjet në Spanjë dhe vetë Nicole pranoi në gjyq se nuk e dinte nëse kishte kancer, pasi pohoi për muaj të tërë se ishte 100% e sigurt se ishte e sëmurë.

Në proces gjyqësor thuhet se një grua i dhuroi asaj 5,508 euro për trajtim të rremë dhe se Nicole madje u takua me një nga donatorët për ta bindur se i duheshin më shumë para.

SHPËRNDAJE