0

Vëllai i madh i reperes së njohur shqiptare Loredana, është dënuar për falsifikim të dokumenteve, përpjekje për shantazh dhe përgjime të shumta dhe regjistrim të bisedave.

40 vjeçari, Luan B. u paraqit si një biznesmen i suksesshëm në internet. Ai duket se nuk dëshironte të njihej si vëllau i reperes e cila pësoi një skandal pak vite më parë.

Sipas aktakuzës, që ka BLICK, bëhej fjalë për bizhuteri, borxhe dhe regjistrime të zërit. Për vite, Luan B. mbajti një marrëdhënie biznesi me paditësin privat të ndjerë Dominic N. * (72 †), djali i një konteshë të Lucernit.

Luani kërkoi 480,000 euro nga një paditës privat në muaji mars të vitit 2015. Ai ia ka borxh paratë si komision për shitje bizhuterish prej rreth 1.3 milion franga.

Luan B. prandaj nisi procedurat civile kundër Dominic N. Më 8 qershor 2016, ai paraqiti një njohje të fajit, të datës 25 shtator 2014. Dominic N. më pas konfirmoi se i ka borxh paratë. Por paditësi privat ishte i sigurt se ai kurrë nuk do të kishte nënshkruar një njohje të tillë. Dokumenti është i falsifikuar.

Si rezultat, shtëpia dhe adresa e biznesit të Luan B. u kontrollua. Policia i konfiskoi laptopin dhe celularin. Hetuesit supozojnë se pranimi i nënshkruar i fajësisë, i datës 2014, në të vërtetë u krijua vetëm në mënyrë retrospektive në 2016.

Shantazh me regjistrime të fshehta

Për më tepër, Instituti Ligjor i Cyrihut arrin në përfundimin se pjesa e tekstit me nënshkrimin ishte futur veçmas: “Imazhi gjurmë flet jashtëzakonisht në favor të hipotezës që dokumenti është krijuar në dy hapa në kohë të ndryshme”.

Sipas aktakuzës, Luan B. i dërgoi Dominic N. një email duke i kërkuar të paguante. Në shtojcë kishte regjistrime zanore në të cilat pala e dëmtuar flet për “mashtrimet” e veta. Regjistrimet janë bërë pa dijeninë e tij.
Gjykata penale kryesisht ra dakord me akuzat – dhe dënoi Luan B. me dy vjet burg.

Me kërkesë të BLICK, Luan B. thotë se vendimi i gjykatës “nuk është i justifikuar” dhe i referohet avokatit të tij. Vendimi nuk është ende ligjërisht i detyrueshëm.

SHPËRNDAJE