0

Specat e pjekur i adhurojmë në hajvar apo sallatë, mirëpo pjesa më e mërzitshme e përgatitjes përfundimisht është qërimi.

Fatmirësisht, ekzistojnë disa truqe se si mund t’ia lehtësoni vetes dhe të përshpejtoni veprimet tuaja, transmeton Telegrafi.

Pas pjekjes specat mbuloni me folie alumini apo me pjatë në mënyrë që avulli ta bëjë “punën e vet” dhe të ndihmojë në heqjen e lëvores.

Lini që të ftohen ashtu të mbuluara dhe pastaj filloni qërimin, më së miri me ndonjë vegël si p.sh. rrëmojcat e dhëmbëve.

Specat mund t’i qëroni edhe në një enë me ujë, mirëpo disa kuzhinierë këshillojnë që ujin të mos e hidhni, por ta kulloni dhe ta përdorni për supa dhe salca me aromë tymi.

Edhe një ndër mënyrat që specat pas pjekjes në furrë apo në skarë t’i vendosni në qese letre derisa janë ende të nxehta, mbyllni qesen dhe lëreni të ftohen.

Duke mbajtur specat në qese ngadalë tërhiqni derisa të mos ia hiqni lëvoren.

Se si të bëhet kjo gjë më lehtë shikojeni në video:

SHPËRNDAJE