0

Mbretëresha Elizabeth II ka qenë në fron për gati 70 vjet dhe 94 vjeçarja di të duket më së miri.

E njohur për ngjyrat e saj të ndritshme dhe rrobat që përputhen nga maja deri te këmbët, Mbretëresha është e lehtë të dallohet kur është përpara një turme të madhe.

Por a e keni vërejtur që Mbretëresha pothuajse gjithmonë mban doreza?

Arsyeja prapa saj është në të vërtetë shumë e thjeshtë.

Pse Mbretëresha mban gjithmonë doreza?

Mbretëresha ka provuar të jetë dy hapa para nesh.

Ndërsa u desh pandemia e coronavirusit që shumica të mendonin për mikrobet kur shtrëngonin duart me të tjerët, Mbretëresha e kishte këtë në mendje për vite me radhë.

Arsyeja që ajo mban doreza kur është në detyra publike, është të shmangë ekspozimin ndaj mikrobeve ndërsa shtrëngon shumë duar.

Ndërsa ajo është Mbretëresha e jo vetëm e Mbretërisë së Bashkuar por edhe e Komonuelthit, ajo nuk ka kohë të sëmuret.

Por, Mbretëresha nuk mban çdo lloj doreze.

Për dekada, aj ka veshur prodhuesin e dorezave mbretërore Cornelia James.

Dorezat janë bërë ose prej një pambuku të pastër me një fund të krehur ose një fanellë leshi më të lehtë të Zvicrës.

SHPËRNDAJE