0

Keni dëgjuar ndonjëherë për “syrin e keq”!?

Thuhet se ajo dukuri ekziston me të vërtete.

Një argument që gjithnjë e më shumë prek njerëzit, të cilat shpesh hasim në jetën tonë të përditshme: ajo e “negativitetit”, e kuptuar si një atmosferë e rëndë, pesimizëm, probleme të dukshme të pazgjidhshme. Emocionet tona, ndjenjat tona dhe qëndrimet tona lëshojnë energji që, nga ana tjetër, tërheq atë të të tjerëve.

Pra, nëse ne jemi të rrethuar nga njerëz që gjithmonë shohin çdo gjë të zezë, të cilët jetojnë vetëm duke folur për problemet e tyre, dhe ata nuk bëjnë asgjë, por ankohen për mënyrën se sa e pakënaqur është jeta e tyre, shkruan ShkodraNeës, është e pashmangshme që të gjithë ky negativitet të na arrijë në një mënyrë apo një tjetër, duke ndikuar në gjendjen shpirtërore dhe në mirëqenien tonë.

Ne duhet të dimë diçka thelbësore: gjithçka mund të zgjidhet, gjëja e rëndësishme është që të mos biem në këtë rrjet të mendimeve dhe disponimeve, por të dimë se si t’i kundërvihemi. Para së gjithash me qëndrimin, pozitivitetin, lënien e rrethanave negative dhe pastaj ndoshta edhe duke na ndihmuar me një ilaç të vlefshëm! Pra, kur mendojmë se gjërat nuk po shkojnë siç duam, në shtëpinë ku jetojmë jemi rrethuar nga diskutime dhe disponim i rëndë, është koha për të pastruar ambientin tonë.

Si të vazhdohet:

Një mënyrë e thjeshtë për të kontrolluar energjitë negative në shtëpi është të lëshosh një gotë uji në dhomën më popullore. Nëse uji ka flluska ditën tjetër, do të thotë se energjia negative është e pranishme. Nga ana tjetër, nëse nuk ka flluska, energjia pozitive mbizotëron në shtëpi.
Uji, është një element natyral, që përdoret në kultura të ndryshme të Lindjes dhe Nordikut për të pastruar dhe hequr sikletin. Një metodë tjetër e mirë, kur dikush ndjen thellë se ndodhet në një ambient të zymtë, të hutuar, e të rëndë, është të bëjë që uji i freskët t’i rrjedhë duar, disa herë në ditë.

Çfarë mendoni ju?

Lini mendimin tuaj dhe ndani për të marrë mendimin e miqve tuaj!

SHPËRNDAJE |